Kurs

Skrevet av: , publisert 24.01.2014

Her finner man en oversikt over alle planlagte kurs i den nærmeste tiden.

Påmelding til kurs gjøres under fanen Påmelding til kurs. Dersom en ikke finner kurset under denne fanen, så skyldes det at påmelding ikke er åpnet enda, at kurset er fullt eller at kurset allerede er i gang og påmelding er lukket.

Vanligvis stenges kurspåmelding 1-2 uker før kursstart.



Teorikurs i birøkt for nybegynnere, Høst 2023: 

Her lærer man det teoretiske med birøkt samt lover og regler. Kurset starter i oktober, og går over 5 kvelder. Kursdatoer er: 17.10, 24.10, 31.10, 07.11, 14.11 fra klokka 18:30-21:30 på Vitengarden Nærbø.

 

Kurset koster kr 2400,- per deltaker
Familierabatt: kr 300,- per ekstra familiemedlem

Kursmateriell, boka «Ingar’sis birøkt», som er veldig nyttig, men frivillig: kr 349,- Denne kan kjøpes her og vil bli levert ved kursstart.

Det er forbehold om minimum 8 deltakere. 

 

Se Påmelding til kurs for påmelding og krav angående familiemedlem.


Kursholder: Morten Svanes

 

 

Bisafari

Har du lyst til å begynne med birøkt, men lurer på om det er noe for deg?

Jæren Birøkterlag inviterer deg til en introduksjonskveld hvor du blir kjent med livet i en bikube. Erfarne birøktere gir en kort innføring i birøkt, og det er en god anledning til å stille spørsmål om alt du måtte lure på om bier, birøkt og honning.

Senere i høst arrangerer vi teorikurs og dette er en fin mulighet til å få et innblikk før teorikurset begynner.

Vi stiller med dress, hansker og støvler til alle. Det blir naturligvis honningsmaking.

 

Tid: 30.08.2023 kl. 18:00

Pris: 300kr

Sted:

Slettå Gårdsutsalg

Randabergveien 317

4073 Randaberg

 

Se Påmelding til kurs for påmelding.

Det er ikke krav om medlemskap for å delta på dette kurset.

 

Honning i mat
Jæren Birøkterlag inviterer til en smakfull kveld hvor Kjartan Skjelde (kjent som programleder i både MasterChef Norge og Camp Kulinaris) tar imot oss i sine flotte lokaler midt i Stavanger. Temaet denne kvelden er naturligvis honning og hvilke muligheter den gir oss i matlaging.

Program:
17:00 –           Ankomst, gjennomgang av dagen
17:15-19:00 – Masterclass, 10 oppskrifter med honning
19:00-20:30 – Tilberedelse av 4 retter. 2 forretter, hovedrett og dessert.
20:30 –            Forrett serveres
21:00 –            Forrett 2 serveres
21:30 –            Hovedrett serveres
22:00 –            Dessert serveres
Det er mulighet for servering av øl og vin til maten.

Tid: 5. oktober 17:00-22:00 (ca.)
Pris: 1500 per person + eventuell drikke.

Sted:
St. Olavsgate 13.
4005 Stavanger

Se Påmelding til kurs for påmelding.

Kurset er åpent for medlemmer av alle birøkterlag.

 

Praksis-, oppfriskning- og suppleringskurs for nybegynnere som har hatt bier noen få sesonger: (Påmelding lukket)

Dette kurset er for deg som har gått praksiskurs for nybegynnere de seneste årene, og som fortsatt kanskje har noen spørsmål til alt som kan skje og må håndteres i bigården i løpet av sesongen og året i bigården. Du ønsker kanskje å drøfte ulike teknikker, rutiner osv.  med andre likesinnede for å øke kompetansen.

Kurset holdes i bigården. Kurset varer 4 kvelder og starter i juni (tidspunkt kommer nærmere)

Jæren Birøkterlag stiller med biedresser som kan brukes på kurset.

 

Påmeldingsfrist 15.mai

Kurset koster kr 1000,- per deltaker
Familierabatt: Ingen familierabatt

Det er forbehold om minimum 8 deltakere. 

 

Se Påmelding til kurs for påmelding.

Kun for medlemmer av et Birøkterlag i Rogaland. Er du ikke medlem kan du meldes inn her.

Kursholder: Morten Svanes

 

 

 

Praksiskurs Vår/Sommer 2023: (Påmelding lukket)

På dette kurset får deltakerne prøve seg som birøkter gjennom en hel sesong i bigården, fra ca mai til oktober. En erfaren birøkter følger deltakerne og deler av sin kunnskap. Det kjøres to kurs parallelt, en i hver av skolebigårdene til Jæren Birøkterlag. Deltakerne må ha egen birøkterdress og hansker, som kan fåes kjøpt hos for eksempel Rennesøy Biutstyr.

I hele kursperioden skal dette utstyret kun brukes i skolebigården, for å forebygge smittespedning mellom skolebigård og egne bigårder. Dette tiltaket er iht. Norges birøkterlag sine nye retningelinjer. Utstyret kan altså ikke benyttes i egen birøkt før etter endt kurs. Dress, hansker og sko (lurt med høye sko, som går godt opp under dress, gjerne støvler) legges derfor igjen ved skolebigården etter hver samling (i lukket tøypose på anvist sted).

 

Kurset koster kr 2500,- per deltaker
Familierabatt: kr 300,- per ekstra familiemedlem

Se Påmelding til kurs for påmelding og krav angående familiemedlem.

Kun for medlemmer av Jæren Birøkterlag. Er du ikke medlem kan du meldes inn her.

Kursholder: Morten Svanes og Kjetil Lyse

 

Dronningavlskurs, Vår 2023: (Påmelding lukket)

Dronningavlskurset arrangeres i april/mai. Dronningavl er noe alle birøktere kommer borti, enten bevisst eller ubevisst. På dette kurset lærer man alt fra avl til omlarving og man er i stand til å produsere sine egne dronninger med godt avlsmateriale. To kvelder er teori, 12. april og 19. april klokken 1900-2200 på Vitengården, Jærmuseet Nærbø. Omlarving blir hos Sylvi Slettebø i Tjødnaråsen i mai (dato og tidspunkt kommer).

Maks 15 deltakere.

Pris per deltaker: kr 1200,-

Kurs-kompendie: kr 200,-

Kursholder: Sylvi Slettebø

Kun for medlemmer av Jæren Birøkterlag. Er du ikke medlem kan du meldes inn her.

Påmelding til kurset gjøres her.

 

Studiegruppe i bigården: (Påmelding lukket)

Denne våren starter vi opp en studiegruppe for medlemmer av Jæren Birøkterlag. Målet er at vi skal dele erfaringer med hverandre ut fra hver birøkters ståsted. Om du er helt fersk eller erfaren spiller ingen rolle. Ingen spørsmål eller problemstillinger er feil. Det er satt opp et utgangspunkt til program, men veien blir til ut fra aktuelle problemstillinger og behov undervegs.

Disse tre kurskveldene holder vi til på taket til Stavanger Konserthus. I programmet er det satt av to timer, men vi bruker mer eller mindre tid etter behov. Er det interesse etter disse kveldene legger vi opp til fortsettelse.

Instruktør/koordinator er Audun Røyneberg

Pga. smitte bruker vi hansker, dresser og verktøy tilhørende bigården. Vi har alle størrelser. 

 

Program:

Lørdag 15. april kl 12-14, Stavanger Konserthus

Tema: Bli kjent og bigården i april/mai

 

Vi treffes i bigården og alle forteller litt om seg selv og sin birøkt slik at vi blir litt kjent.

Når startet du, ambisjoner/mål, problemer, utfordringer og gleder er stikkord. Vi åpner en kube eller to og ser på foring, pollen, biestyrke og egglegging. Veien blir til mens vi går og etter behovet til hver enkelt.

 

Lørdag 6. mai kl. 12-14, Stavanger Konserthus

Tema: Bigården i mai

 

Stikkord: Utvidelse, skattekasser, dronninger, yngel og tiltak.

Lørdag 27. mai kl 12-14, Stavanger Konserthus

Tema: Sverming

Svermehindrende tiltak, snellgrovmetoden, avlegger eller andre tiltak.

 

Pris: Gratis for medlemmer

 

 

Teorikurs i birøkt for nybegynnere,Vår 2023: (Påmelding lukket)
Her lærer man det teoretiske med birøkt samt lover og regler. Kurset starter i mars, og går over 5 kvelder. 

Foreløpige kursdatoer er: 07.03, 14.03, 21.03, 28.03, 04.04, fra klokka 18:30-21:30 på Vitengarden Nærbø. Datoene er ikke 100% bekreftet enda, så det er forbehold om at de kan endre seg.


Kurset koster kr 2400,- per deltaker
Familierabatt: kr 300,- per ekstra familiemedlem

Kursmateriell, boka «Ingar’sis birøkt», som er veldig nyttig, men frivillig: kr 349,- Denne kan kjøpes her og vil bli levert ved kursstart.

Det er forbehold om minimum 8 deltakere. 

 

Se Påmelding til kurs for påmelding og krav angående familiemedlem.


Kursholder: Morten Svanes 

 

 

Sertifiseringskurs, Vinter 2023: (Påmelding lukket)

For å flytte eller selge bikuber må bigården være sertifisert. Dette kan gjøres av mattilsynet, eller av birøkteren selv, om han er sertifisert birøkter. Dette kurset vil starte opp i februar, og drives som en studiering med en erfaren birøkter som følger deltakerne. Kurset starter i februar og går over 5 kvelder, inkludert et sertifiseringsforedrag (video) og eksamen. Sertifiseringen er gyldig i 10 år.

 

Kurset koster kr 1 000,- per deltaker + 950,- i gebyr til Norges Birøkterlag som betales separat.

Se fanen Påmelding til kurs for påmelding.

Kun for medlemmer av Jæren og Ryfylke Birøkterlag.

 

 

Teorikurs i birøkt for nybegynnere, Høst 2022: (Påmelding lukket)
Her lærer man det teoretiske med birøkt samt lover og regler. Kurset starter i slutten av Oktober, og går over 5 kvelder. Kurset avholdes følgende datoer: 31.10, 07.11, 14.11, 21.11, 28.11, fra klokka 18:30-21:30 på Vitengarden Nærbø. 

Kurset koster kr 2400,- per deltaker
Familierabatt: kr 300,- per ekstra familiemedlem

Kursmateriell, boka «Ingar’sis birøkt», som er veldig nyttig, men frivillig: kr 349,- Denne kan kjøpes her og vil bli levert ved kursstart.

Det er forbehold om minimum 8 deltakere. 

 

Se Påmelding til kurs for påmelding og krav angående familiemedlem.


Kursholder: Morten Svanes 

 

 

Dronningavlskurs, Vår 2022: (Påmelding lukket)

Dronningavlskurset arrangeres i mai. Dronningavl er noe alle birøktere kommer borti, enten bevisst eller ubevisst. På dette kurset lærer man alt fra avl til omlarving og man er i stand til å produsere sine egne dronninger med godt avlsmateriale. To kvelder er teori, 10. mai og 24. mai klokken 1900-2200 på Vitengården, Jærmuseet Nærbø. Omlarving blir hos Sylvi Slettebø i Tjødnaråsen i mai (dato og tidspunkt kommer).

Maks 15 deltakere.

Pris per deltaker: kr 1000,-

Kurs-kompendie: kr 200,-

Kursholder: Sylvi Slettebø

Kun for medlemmer av Jæren Birøkterlag. Er du ikke medlem kan du meldes inn her.

Påmelding til kurset gjøres her.

 

 

Praksiskurs Vår/ Sommer 2022: (Påmelding lukket)

Her får deltakerne prøve seg som birøkter gjennom en hel sesong i bigården, fra ca mai til oktober. En erfaren birøkter følger deltakerne og deler av sin kunnskap. Det kjøres to kurs parallelt, en i hver av skolebigårdene til Jæren Birøkterlag. Deltakerne må ha egen birøkterdress og hansker, som kan fåes kjøpt hos Rennesøy Biutstyr. Eksakt dato for oppstart vil ikke bli satt før 1-2 uker før kursstart i begynnelsen av mai, slik at vi får valgt kursdager med relativt fint vær.

Kursholdere blir Kjetil Lyse og Morten Svanes.

Kurset koster kr 2500,- per deltaker

Familierabatt: kr 300,- per ekstra familiemedlem

Kun for medlemmer av Jæren Birøkterlag. Er du ikke medlem kan du meldes inn her.

 

 

Re-sertifisering (Påmelding lukket)

Sertifiseringsbeviset er gyldig i 10 år. Meld deg på her hvis du trenger re-sertifisering så registrerer vi deg hos Norbi. Du kan lese om Kompetansekurs om bier (sertifiseringskurs) på Norges Birøkterlag sine sider.

Vi kjører for tiden stuiering, og antar at eksamen blir gjennomført i løpet av April.

Det er kun eksamen som er obligatorisk ved re-sertifisering, man trenger altså ikke å gjennomføre stuidering.

Eksamensavgiften er på 950kr som betales til Norges Birøkterlag.

 

 

Teorikurs i birøkt for nybegynnere, Vår 2022: (Påmelding lukket)
Her lærer man det teoretiske med birøkt samt lover og regler. Kurset starter i november, og går over 5 kvelder. Kurset avholdes følgende datoer: 08.03, 15.03, 22.03, 29.03, 05.04, fra klokka 1900-2200 på Vitengarden Nærbø. 

Kurset koster kr 2400,- per deltaker
Familierabatt: kr 300,- per ekstra familiemedlem

Kursmateriell, boka «Ingar’sis birøkt», som er veldig nyttig, men frivillig: kr 349,- Denne kan kjøpes sammen med kurset og vil bli levert ved kursstart.

Det er forbehold om minimum 8 deltakere. 

 

(OBS! Se Påmelding til kurs for krav angående familiemedlem).


Kursholder: Morten Svanes 

 




Sertifiseringskurs, Vinter 2022: (Påmelding lukket)

For å flytte eller selge bikuber må bigården være sertifisert. Dette kan gjøres av mattilsynet, eller av birøkteren selv, om han er sertifisert birøkter. Dette kurset vil starte opp i januar / februar, og drives som en studiering med en erfaren birøkter som følger deltakerne. Kurset går over 5 kvelder, inkludert et sertifiseringsforedrag (video) og eksamen. Sertifiseringen er gyldig i 10 år.

 

Kurset koster kr 1 000,- per deltaker.

Kun for medlemmer av Jæren Birøkterlag.

 

COVID: Det er mulig kursstart blir noe forskjøvet for å kunne møtes og slippe å kjøre studieringen via Microsoft Teams.

 

 

 

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer